Szijjártó szerint gazdasági válságkezelésben világbajnokok vagyunk

Megosztás

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a külügyminiszter kikre gondolt a többes szám első személy alatt. Mert ha a Fidesz-KDNP vezéreinek és a NER-lovagok családjára, akkor határozottan igen a válasz, kár, hogy csak saját maguk számára kezelik kiválóan, a lakosság számára nem.

„A világban tehát, kedves barátaim, hatalmas bajok vannak” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a tihanyi Tranzit fesztiválon tartott szombat délelőtti előadásában, aminek címe ez volt: Új világ születik – Magyar érdekek a formálódó új világrendben. Ez lényegében össze is foglalta Szijjártó beszédét, amiben a politikus kb. egy órán át ecsetelte, hogy Észak-Amerikában és az EU-ban nagyon rosszul mennek a dolgok, a globális problémákra nem megfelelő válaszok születnek, ezzel szemben Magyarország jó helyzetben van, egyre többen értenek egyet a magyar kormánnyal.

Előadása elején a külügyminiszter a háborúról beszélt, és arról, hogy senki nem várta az orosz-ukrán konfliktus ilyen eszkalálódását, ráadásul a ‘70-es és ’80-as években született generáció már csak híradókból, távoli vidékek híreiből ismerhette a háborút, nem úgy, mint ami akár a szomszédos országokban is kitörhet. Azt sajnos nem tudhatta meg a hallgatóság, mit csinált Szijjártó a délszláv háború idején, ami éppenséggel pont szomszédos országokban zajlott, ugyanis a külügyminiszter nem vitázott, hanem előadott a fesztiválon, nem fogadott kérdéseket sem a közönség soraiból.

„Sokaknak leesett a háború kitörésekor, hogy ez nem a Fortnite, nem egy videójáték, hanem egy olyan helyzet, amikor életbevágó döntéseket kell hozni” – mondta, hozzátéve, hogy nemcsak a szomszédban, hanem itt, nálunk is életbe vághatnak ezek a döntések.

A miniszter szerint mi jól állunk, mert mi régóta nevén nevezzük a problémákat, régóta őszintén is tisztán beszélünk. A kormány világosan megnevezi a nemzeti érdekeket, és nem fél fellépni értük.

Szijjártónak 4 érve van arra, miért lesz sikeres Magyarország a közeljövő válságaiban is:

  1. „gazdasági válságkezelésben világbajnokok vagyunk”
  2. „van és lesz is energiánk, amelyet az ország rendes működtetéséhez fel tudunk használni”
  3. „van saját, nemzeti alapú, és nem hatalmi központokból diktált külpolitikánk”
  4. „Magyarországon van politikai stabilitás, és ebből fakadó bátorság”.

További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek