Sűríti a járatokat szeptember elejétől az MVK

Megosztás

Új menetrend lép életbe az iskolai tanév kezdetével Miskolcon.

Tizennégy autóbuszjárat esetében tervezik a sűrítést, és újra közlekedni fog a 22-es, a legjelentősebb változás azonban a villamosok esetében tapasztalható majd – írta meg a Minap.hu portál. Juhász János, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója elmondta: az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a korábbi tanulmányi időszakokban alkalmazott menetrendek tapasztalatait figyelembe véve bővítik a járatokat.

Ennek mentén: munkanapokon a Tisza pályaudvar és az Újgyőri főtér között tizenkilenc, az Újgyőri főtér és a Diósgyőri Gimnázium között tíz, a Diósgyőri Gimnázium és Felső-Majláth végállomás között négy többletfordulót iktatnak be. De a munkaszüneti napokon is néggyel nő a kötött pályás járatok száma. Továbbá újra közlekedik a 2-es villamos.

Az új menetrend kialakításánál a közlekedési vállalat figyelemmel volt arra, hogy a busz- és villamosjáratok össze legyenek hangolva, így a kora reggeli és a késő esti órákban ismét bevezetik a garantált csatlakozások rendszerét, amit a szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérnek majd, hogy szükség esetén beavatkozhassanak. – Ezeket a járatokat a menetrendben külön háttérszínekkel találják az utasok – jegyezte meg Juhász.

Forrás és további részletek: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek