Hozzáfért a légpuskához a tízéves gyermek, meglőtt egy hétéves kisfiút

Megosztás

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, akivel szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőeljárás – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 augusztusában légpuskát vásárolt, melyet tiszalúci ingatlanában a szekrény tetején, bárki által hozzáférhető helyen tárolt.

A fegyvert a terhelt élettársának tízéves gyermeke 2021. szeptember 1-jén magához vette, majd a megtalált lövedékekkel azt megtöltve az udvaron játékaira lövöldözött. Ennek során véletlenül eltalálta a szomszédos ingatlan kerítésénél tartózkodó hétéves kisfiút.

A vádlott által légfegyverként megvásárolt légpuska valójában lőfegyvernek minősül. A kilőtt lövedék emberi élet kioltására nem alkalmas, azonban a távolságtól és a támadott testfelülettől függően súlyos sérülést okozhat.

Tekintettel arra, hogy a fegyver tárolási módja nem felelt meg az irányadó jogszabályokban meghatározottaknak, a vádlott mások életét, testi épségét, egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

A bíróság a vádlottal szemben 210 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.

(A fotó csak illusztráció!)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek