Háborús vészhelyzet van: nem fizet a kormány a fővárosnak a tűzijáték területhasználataiért

Megosztás

Igen, ismét ez az indok, háborús vészhelyzet. Ilyenkor elég egy rendelet, amit Orbán gondolkodás nélkül meg is hozott.

A veszélyhelyzetre hivatkozva úgy döntött a kormány, hogy ingyen használatba adja magának néhány napra a tűzijáték helyszíneit.

Kedden késő este jelent meg a Magyar Közlöny, benne egy kormányrendelettel az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról. Ez a megfogalmazás önmagában sokak figyelmét valószínűleg nem keltette volna fel, az már annál érdekesebb, hogy

a kormány úgy döntött, úgy folytathatják le az elhalasztott augusztus 20-i ünnepséget és tűzijátékot, hogy a közterület-használatért egy fillért sem kell fizetniük sem a fővárosnak, sem a kerületeknek.

Egész pontosan az állami ünnephez kapcsolódó, augusztus 26. és szeptember 1. közötti feladatok ellátására szolgáló közterületeket adta saját magának díjmentes használatba a kormány. Mindezt pedig azért tehették meg egy kormányrendelettel, mert amíg veszélyhelyzet van az Ukrajnában folyó háború miatt, addig a bonyolultabb szabályozás helyett rendeletekkel is lehet kormányozni.

És mint tudjuk, az EU tagállamai közül egyedül Magyarországon van “háborús veszélyhelyzet” Ukrajna miatt. A Fidesz pedig sokadszor használja ezt ki, gátlást nem érezve. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek