A Fradi-szurkolókra lőtt rakétát a Slovan-drukker – videó

Megosztás

A Groupama Arénában július 20-án megrendezett Ferencváros – Slovan Bratislava BL-mérkőzésen a vendégszektorból egy szurkoló úgy lőtt ki egy pirotechnikai eszközt, hogy az az egyik terasznál álló emberek között csapódott be. Csak a vakszerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg, írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 19 éves szlovák állampolgárt, akit augusztus 11-én Győr-Moson-Sopron megyében fogtak el.

A fiatalt nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szabadlábon védekező gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését; állítása szerint nem tudta, hogy rakétát tart a kezében – azt hitte, csak füstgyertya van nála. A IX. Kerületi rendőrkapitányág kezdeményezi a fiatal bíróság elé állítását.​ Az esetről videó is készült:

A Ferencváros–Slovan párharcon az FTC drukkerei körében is voltak balhézók, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzbüntetéssel és szektorbezárással sújtotta emiatt az FTC-t.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke maximálisan igazat adott az UEFA-nak, „Egyszerre vagyok mélységesen csalódott és rendkívül dühös most. Maximálisan igazat adok az UEFA-nak, nem is vitatom a döntés jogosságát. Több mint tíz éve, amióta elnöknek választottak, küzdünk a kirekesztés minden formája ellen a Fradiban. Folyamatosan kampányolunk, nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is harcolunk” – mondta az ítélet után.

„Azt hittem, már a legvérmesebb szurkolóink is megtanulták, hogyan kell viselkedniük egy Fradi-meccsen, de még mindig vannak, akik megfeledkeznek arról, hogy mi a Fradiban egyek vagyunk. Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak”

– mondta az esettel kapcsolatban Kubatov.

Az elnök arra számít, hogy minden szurkoló tanul ebből, és többé nem fordul elő hasonló eset, azaz tényleg sikerül végérvényesen száműzni a kirekesztő rigmusokat.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek