Új tantárgyat vezetnek be a középiskolásoknak

iskola

Megosztás


Szeptembertől már oktatják az új környezetvédelmi tantárgyat azokban a középiskolákban, ahol van olyan pedagógus, aki részt vett a tananyag szakmódszertani képzésén. A diákok számára már elkészült az ehhez szükséges Zöld Föld tankönyv és a hozzá tartozó munkafüzet is.

A Kék Bolygó Alapítvány gondozásában a Nemzeti alaptanterv előírásával a 9–10. és 11–12. évfolyamosok számára kiadott oktatási anyagok a kiadó közlése szerint az uniós és a hazai törekvésekkel összhangban vannak, ahogy az érettségire előkészítő szakmai programcsomag is. A tervek szerint először 2024. májusában választhatják érettségi tárgyként a diákok. 

„A fenntarthatóság tantárgy tanításának célja elsősorban nem a lexikális ismeretszerzés, hanem az érzékenyítés, a fenntartható fejlődés és az egyéni felelősség összefüggéseinek megértetése, annak támogatása, hogy a problémamegoldás mindennapi feladatait a tanulók – saját lehetőségeikhez mérten – érezzék sajátjuknak, és ez a szemlélet épüljön be viselkedésükbe, gondolkodásukba. Kövessék a fenntarthatóság értékrendjét és úgy szervezzék saját életüket, hogy hozzájáruljanak egyénileg és közösségben is a fenntartható fejlődési célok eléréséhez”

– írja az alapítvány közleményében. 

Kapcsolódó cikkek