Házkutatást tartott az FBI Donald Trump floridai házában

Megosztás

A volt amerikai elnök közleménye szerint „FBI-ügynökök nagy létszámú csoportja szállta meg” házát a Palm Beach-i Mar-a-Lagóban hétfő délután. Úgy tudni, hogy Donald Trump a razzia idején a New York-i Trump Towerben tartózkodott.

Trump úgy fogalmazott, „ezek sötét idők nemzetünk számára”, hozzátéve, hogy szerinte miután minden illetékes kormányzati szervvel együttműködött, ”az előre be nem jelentett rajtaütés nem volt szükséges vagy helyénvaló”. Úgy gondolja, hogy ami történt, az „ügyészi visszaélésnek” minősül, „az igazságszolgáltatási rendszert fegyverként használják”, és így akarják megakadályozni abban, hogy újra induljon az elnöki székért.

„Egy ilyen támadásra csak egy lerobbant, harmadik világbeli országban kerülhetne sor. Sajnos Amerika mostanra ilyen ország lett, olyan szinten korrupt, amilyet még sosem láttunk. Még a széfemet is feltörték.”

Trump fia, Eric Trump a Fox Newsnak azt mondta, hogy a házkutatás a Nemzeti Levéltár iratanyagának kezelésével kapcsolatos nyomozás miatt történt, és minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával.

A Nemzeti Levéltár közölte, hogy Trump házában 15 dobozt foglaltak le, ezek egy része titkos iratokat tartalmazott. Pedig a törvények szerint az amerikai elnököknek minden levelet, e-mailt, munkadokumentumot át kell adniuk a Nemzeti Levéltárnak. Az ilyen dokumentumok közül a volt elnök többet állítólag szét is tépett.

Nem sokkal a házkutatás után Trumppal szimpatizáló tüntetők jelentek meg a volt elnök házánál.

Forrás: 444.hu, BBC.co.uk

Kapcsolódó cikkek