Gyorsan bejött a jóslat, tényleg nehéz üzemanyaghoz jutni a Balatonnál – videó

Megosztás

Az Ipari Minisztérium szerint az ellátás stabil, de az üzemanyag-ellátási problémák immáron nehezen söpörhetők a szőnyeg alá.

A holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter még szerdán arról beszélt az RTL Klubnak, hogy a következő napokban az üzemanyag-ellátási problémák miatt várhatóan nehézségbe ütközhet a tankolás a sok turista által felkeresett Balaton környéki benzinkutaknál.

A tévécsatorna vasárnapi riportjából kiderül, hogy a jóslat beigazolódott, a tévéseknek több autós is arról számolt be, hogy több kutat végig kellett járniuk, mire sikerült tankolniuk. Az egyik este egy badacsonyi kúton már alig volt dízel üzemanyag, és ugyan egy balatoneredicsi kútnál még volt, de már csak az utolsó cseppeket tudta elvinni – mondta egy autós. Egy másik, tapolcai kútnál tankoló autós azt tapasztalta, hogy csak tíz litert engedtek dízelből tankolni egy kútoszlopról.

A hiány oka az lehet, írják, hogy karbantartás miatt leállt a Mol százhalombattai finomítója, és a 480 forintos hatósági ár miatt nem éri meg külföldről behozni az üzemanyagot. Emiatt a kormány ugyan kizárólag a magánszemélyek által üzemeltetett autókra szűkítette azok körét, amelyekbe hatósági áron lehet tankolni.

A tévécsatornának a Technológiai és Ipari Minisztérium azt közölte, hogy a kormány nem határoz meg országon belüli földrajzi elosztást a felszabadított készletek felhasználása tekintetében és szerintük Magyarország üzemanyagellátása stabil és a készletek állása alapján döntenek majd az árstopok esetleges további módosításáról. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek