Máris van olyan iskola, ahol leszóltak, hogy jön a fatüzelés

Megosztás

Alig néhány napja találta ki a Fidesz-vezérkar, hogy a rendkívül korszerű fatüzelésre próbáljanak meg átállni az iskolák mindenhol, ahol ez lehetséges. Most üt vissza az is, hogy az elmúlt 12 évben inkább csak akadályozták a megújuló energia felhasználását, nemhogy támogatták volna.

Fel kell mérniük a tankerületeknek, át lehet-e állni fatüzelésre az iskolákban,

de a 444.hu által megkérdezett igazgatók többsége csak a hírekből értesült erről. Fogalmuk sincs, mi dolguk lesz ezzel, és szerintük a környékbeli iskolákat sem kereste még a fenntartó. Megkérdeztük az oktatásért felelős Belügyminisztériumot, pontosan hogyan mérik fel az átállás lehetőségeit, és mi lesz az iskolák feladata, de csak annyit írtak, hogy továbbították a kérdést a Klebelsberg Központnak.

Frissítés: A Klebelsberg Központ válasza szerint „a tankerületi központok mint az intézmények fenntartói rendelkeznek a szükséges információval arra vonatkozóan, hogy egy iskola alkalmas-e az alternatív fűtésre való átállásra. Ez elsősorban előzetes felmérést jelent az iskolakezdést megelőzően, az intézmények műszaki állapotának figyelembevételével. Ez az előzetes felmérés az intézmények azon csoportját érintette, ahol a műszaki lehetőségek adottak, vagy kis átalakítást igényelnek”.

Egyetlen intézményről lehet tudni, ahol már értesítették az igazgatót, hogy át kell állniuk fatüzelésre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek