A héten átadják és rövidesen forgalomba is állítják az elektromos buszokat Miskolcon

Megosztás

Ünnepélyes keretek között adják át pénteken Miskolc tíz új elektromos autóbuszát – számolt be róla a Minap.hu. A környezetkímélő járművek beszerzésére és a hozzájuk kapcsolódó töltőinfrastruktúra telepítésére a Zöld Busz Program keretein belül nyert forrást Miskolc. A buszokat a BYD szállítja le Miskolcnak, az első kocsit januárban még Kínában szerelték össze, a másik kilenc viszont már a gyártó komáromi üzemében készült el.

A környezetkímélő, kényelmes, biztonságos és intelligens autóbuszokon 35 ülés található, 1 kerekesszékeseknek fenntartott hely, teljes befogadóképessége eléri a 82 főt. Klímával, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, oldalanként 2-2 nyitható ablakkal, ajtónként 1-1 kamerás utasszámláló berendezéssel, tolatókamerával, biztonsági kamerarendszerrel, továbbá wifivel lesznek felszerelve.

Valamennyi ülésnél USB port található, ezek az oldalfali burkolaton, illetve a kapaszkodókon helyezkednek el, a padlóburkolat pedig tűz- és vízálló, valamint csúszásmentes bevonattal van ellátva.

Az elmúlt hónapokban a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) telephelyén elkészült a buszokhoz tartozó töltőinfrastruktúra is: ez képes lesz valamennyi autóbusz egyidejű töltése esetén is legfeljebb 5 óra alatt 100 százalékosra tölteni az egyes járműveket.

Forrás: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek