Pizzaszeletet kért, mobilt lopott és ütött a sárospataki rabló

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit rablás bűntettével gyanúsítanak – írja közleményében a Törvényszék.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. július 29-én a kora reggeli órákban egy sárospataki pékségből kilépő férfitól pizzaszeletet kért, majd a sértett pénzét és mobiltelefonját is követelte. Az időközben elmenekülő férfit a terhelt utolérte, kivette kezéből telefonját, majd őt egy bokorba belökte és több alkalommal fejen ütötte. A gyanúsított a bántalmazás befejezését követően ismét felszólította áldozatát pénzének átadására, majd 370 Ft-ot vett magához a sértett övtáskájából.

Cselekménye alkalmas lehet rablás bűntettének megállapítására, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellege, a kiszabható szankció mértéke miatt a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon maradása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság 2022. augusztus 31. napjáig elrendelte a letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek