A MOL kicselezné a rezsicsökkentést egy ügyes kis trükkel – csak kisebb, de drágább gázpalack lesz a piacon

Megosztás

Fokozatosan esik szét apró darabokra Orbánék egyik legfontosabb propaganda-fegyvere, a rezsicsökkentés. Most éppen a MOL készül egy gyors, de hatékony lépésre már a jövő héttől. A rezsicsökkentés hatálya alá tartozó gázpalackot nem lehet majd kapni, helyette egy kicsit kisebb, de mégis drágább variációt már igen. A kiskapu nem véletlenül maradt nyitva.

A hagyományos, 11,5 kg-os PB gázpalack árát a rezsicsökkentés szabályozza, így azt 5175 forintért kell árulnia mindenkinek, viszont a Mol az ellátási problémák elkerülésére hivatkozva kisebb kiszerelésű, 10,9 kilós palackokat bocsátana forgalomba, ám ezek ára már 7800 forint körül alakulna – írta meg az ugytudjuk.hu a portál birtokába került céges levelezésre hivatkozva. Sőt, augusztus 8-tól kezdve már csak ezek a kisebb, de drágább palackok lesznek kaphatók a Mol értékesítőhelyein.

Ugyan a rezsicsökkentés ilyetén kijátszása nem igazi újdonság, erről már kormányzati szereplők is tudtak hónapokkal ezelőtt, Németh Szilárd rezsibiztos egy márciusi konferencián még a fenti gyakorlatot lehetővé tevő kiskapu bezárásáról szónokolt, ám érdekes módon azóta sem történt jogalkotói lépés ebben az ügyben.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Valószínűleg ismét Brüsszel és a háború lesz hibás, valamint Gyurcsány. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek