Nem zárta ki a pártalapítás lehetőségét Hadházy Ákos

Megosztás

Ez esetben mindenképp megkeresné Jaksity Györgyöt az ellenzéki képviselő.

„Szép gesztus, nagy kitüntetés a Lex Hadházy, de érdemben a dolgok menetén nem változtat” – mondta Hadházy Ákos a Válasz Online-nak adott nagyinterjújában arról a törvényjavaslatról, amelyet gyakorlatilag rá szabott a Fidesz: az eskü letételéig Hadházy nem kérhet tájékoztatást az állami szervek vezetőitől és minősített adatokhoz sem férhet hozzá. A

Hadházy azért nem vett részt a parlament alakuló ülésén, mert „nem kívánta legitimálni a tisztességtelen választás eredményét”, utána viszont jelezte, hogy letenné az esküt, de ezt Kövér László házelnök azóta sem engedi. Nem egyedül akart cselekedni: javasolta az ellenzéki pártoknak, hogy hagyják ki az alakuló ülést, és azt is, hogy semmilyen plusz bizottsági helyért járó extra juttatást ne vegyen föl senki, de végül egyedül maradt a terveivel.

„Ha a teljes ellenzék lépett volna, akkor lett volna foganatja” – mondta. Szerinte a katás tiltakozások is máshogy alakulhattak volna, ha az ellenzéki képviselők nem mennek be szavazni, hanem az elfoglalt Margit-hídon mondják el a beszédeiket. „Könnyen lehet, hogy másképp alakul a történet, ha az emberek látják rajtunk, hogy komolyan gondoljuk és nem a rendszer kiszolgálói vagyunk. De mindegy, ez a hajó elment, én ma már nem akarok meggyőzni senkit a parlamenti ellenzékből semmiről.”

A politikus a saját párt alapítását sem zárja ki, de annak nem látja értelmét, hogy „sok más elvérzett formáció után még egy” legyen. Szerinte rengeteg aktivistát kéne megnyerni, „illetve olyan alapítókat, akik ismertek, valamit letettek már az asztalra, van vesztenivalójuk és mégis beleállnak”. Feltétlenül megkeresné például Jaksity György közgazdászt, aki páratlanul erős beszédében arra szólította fel a a Corvinus frissdiplomásait, hogy harcoljanak ki valós demokráciát az országban.

via 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek