Óriási sebességgel a nézők közé csapódott a kerékpáros olimpiai bajnok – videó

Megosztás

A pályakerékpáros futamon egy sajnálatos baleset olyan láncreakciót indított el, aminek következtében a kerékpáros irányíthatatlanul repült a nézők közé.

E héten vette kezdetét a brit Nemzetközösségi Játékok (Commonwealth Games), amelynek részeként az Egyesült Királyság és egykori koronagyarmatainak sportolói csapnak össze olimpiai és nem olimpiai sportágakban egyaránt. A négyévente megtartott sporteseményt idén az angliai Birmingham rendezi. (Hvg)

A játékok szombati felvonásán a pályakerékpározásban olimpiai bajnok Matt Walls súlyos balesetet szenvedett: a 24 éves angol sportoló a 15 kilométeres scratch versenyszám selejtezőjében megpróbálta kikerülni az előtte eleső versenyzőket, de kisodródott a rendkívül nagy dőlésszögű pályán, kerékpárjával áthajtott a lelátó korlátján és a nézők közé zuhant.

A baleset után a sportolót több mint negyven percig ápolták, majd mentővel kórházba szállították; több néző is kisebb sérülést szenvedett.

Az angol csapat később közleményt adott ki: Walls az ápolást követően eszméleténél volt és képes volt kommunikálni. A bicikliscsarnokban törölték a szombat délelőttre tervezett futamokat, a nézőket pedig hazaküldték. A baleset az alábbi videón egy távoli néző szemszögéből látható:

Sky Sports 🇻 on Twitter: “Awful crash involving Matt Walls and spectators. #velodrome #crash #cycling #CommonwealthGames pic.twitter.com/Lbk2KtuMKV / Twitter”

Awful crash involving Matt Walls and spectators. #velodrome #crash #cycling #CommonwealthGames pic.twitter.com/Lbk2KtuMKV

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek