A WHO arra kéri a homoszexuális férfiakat, hogy szexeljenek kevesebbet

Megosztás

Szerintük ezzel lehet visszaszorítani a majomhimlő terjedését.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója elmondta, hogy a májusban kitört járvány óta észlelt majomhimlős esetek 98 százaléka a homoszexuális, biszexuális és más, férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak körében fordult elő.

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője azt tanácsolta a majomhimlő terjedésének kitett férfiaknak, hogy „egyelőre” csökkentsék a szexuális partnereik számát, miután globális vészhelyzetnek nyilvánították a több országban egyre fokozódó járványkitöréseket – írja az Index.

Felszólította a veszélyeztetetteket, hogy tegyenek lépéseket a védekezés érdekében: “Ez azt jelenti, hogy biztonságos döntéseket kell hozniuk maguk és mások számára, a férfiakkal szexuális kapcsolatot tartó férfiak számára. Ez magában foglalja, egyelőre, a szexuális partnerek számának csökkentését” – hangsúlyozta a WHO főigazgatója a Guardian szerint.

A WHO tisztviselői hangsúlyozták, hogy a majomhimlő bárkit megfertőzhet, aki szoros kapcsolatba kerül egy beteggel vagy annak fertőzött ruházatával vagy ágyneműjével. Az egészségügyi ügynökség figyelmeztetett, hogy a betegség súlyosabb lehet a veszélyeztetett csoportokban, például a gyermekek vagy a terhes nők körében.

Forrás: Index.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek