175 ezer tüzijáték elleni aláírást adtak át a fideszes képviselőnek

Megosztás

175 ezer ember aláírását adták át szerdán az aHang aktivistái Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselőnek azt kérve, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ne tartsák meg az augusztus 20-i tűzijátékot. Bírálják azt is, hogy a hatalmas tűzijáték károkat okoz az élővilágnak, ezért fordultak a Nemzeti Állatvédelmi Programért felelős miniszteri biztoshoz, akinek veszprémi fogadóórájára jelentkeztek be.

A Veszprémkukac tudósítása szerint Ovádi Péter az aHang aktivistájának azt mondta, Veszprémben már elérte a célját a petíció, mert ott nem lesz tűzijáték. Arra a kérdésre, hogy ő mit tett személyesen azért, hogy ne legyen tűzijáték, azt mondta: el akarják érni, hogy minden pirotechnikai eszközhöz adjanak egy állatvédelmi kisokost, és azt állította, hogy ezért az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást akar indítani Magyarország ellen.

Ovádi Péter azt is állította, hogy az állatvédők szerint nem a tűzijáték a legégetőbb kérdés, és idén ötszázmillió forintot kaptak az államtól az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek. Miután az egyik aktivista hangosabban kérte számon, hogy mit tett azért, hogy ne legyen tűzijáték Budapesten, a képviselő azt mondta: “Én itt Veszprémben nem szoktam meg, hogy kiabálnak velem a fogadóórámon.”

Ezután kitessékelték az aktivistát az irodából, végül a politikus átvette az aláírásokat.

Forrás: RTL.hu

Kapcsolódó cikkek