Orbán válaszolt felmondott tanácsadójának: állítja, ő nem rasszista

Megosztás

Mint arról mi is írtunk, felmondott Orbán Viktor tusványosi beszéde, különösen annak fajelméleti fejtegetése miatt Hegedűs Zsuzsa miniszteri biztos, aki a kormányfő egyik legrégebbi tanácsadójának számított. Nyílt levelére aztán maga a miniszterelnök válaszolt, a levelet Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója tette közzé közösségi oldalán. A levél így szól:

„Kedves Zsuzsa!

Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi. Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva. Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem.”

Erre aztán Hegedűs Zsuzsa is újra reagált, a többek között a HVG-nek elküldött levelében azt írta: “Egy olyan félreérthető mondatot sem írtam le, amelyben téged minősítenélek, akár rasszistának, akár szélsőjobboldalinak, én egyértelműen a megjelent szövegről beszéltem”.

További részletek a válaszra adott válaszról a HVG.hu cikkében.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek