Csaknem 800 millió forintos fejlesztés jön a miskolci kórházban

Megosztás

Többek között onkológiai és kardiológiai eszközök érkeznek a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházba – számolt be az intézmény közleménye alapján a Minap.hu.

A beszerzés vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. Célja az önkológiai és kardiológiai szakmák eszközparkjának fejlesztése – ezáltal az egészségügyi ellátás színvonalának növelése a megyében, régióban – írta közleményében a miskolci kórház.

A vezető halálokok csökkentését célzó eszközbeszerzések révén növekszik az onkológiai-, valamint szív- és érrendszeri fekvőbeteg-ellátás színvonala.

Projekttervünkben – a megyében rendelkezésre álló infrastrukturális feltételeket felmérve, a szakmai igényeket összehangolva – alakítottuk ki azt a végleges fejlesztési koncepciót, amelynek eredményeként 560 millió forint támogatásból a jelen kor elvárásainak megfelelő kardiológiai eszközpark kialakítása kezdődik el, beavatkozások és diagnosztika terén is. Emellett 240 millió forint támogatási összegből az onkológiai terület fejlesztéséért is teszünk, diagnosztikai, besugárzástervezési és terápiás eszközöket, szoftvereket szerzünk be – írja a dr. Révész János főigazgató nevével szignózott közlemény. Ebben kifejtik: az uniós támogatású projekt hozzájárul a betegellátás színvonalának növeléséhez, várhatóan meggyorsítja a kezelési folyamatokat, javítva a páciensek gyógyulási esélyeit.

via Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek