Megvolt a megegyezés, mégsem kapnak plusz pénzt a mozdonyvezetők, ismét sztrájkot fontolgatnak

Megosztás

Pedig az ápolókhoz és a pedagógusokhoz képest mennyivel magasabban van a fizetésük jelenleg is. Magyarországon pedig már szinte hozzászoktunk, hogy hiába születik megegyezés a munkáltatóval vagy a kormánnyal, akár írásban is, sosincs arra garancia, hogy az ígéretet be is tartják odafent. A mozdonyvezetők is most ezzel szembesültek.

Hiába állapodott meg a MÁV-csoport és a MÁV-Start vezetése a vasutasokkal, most csak az év végi hűségpénzből előre kifizetett 300 ezer forintos vasutasnapi pénzt hajlandóak megadni, az e fölött járó, a mozdonyvezetőknek külön kialkudott összeget nem – mondta a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a Népszavának.

A szakszervezet a tavasszal épp azért lépett vissza a sztrájktól, mert Homolya Róbert akkori vezérigazgató jelentős részben teljesítette azt a követelésüket, hogy egyszeri bruttó 545 ezer forint kifizetésével ellensúlyozzák azt, hogy 2021-ben elmaradt a béremelés.

Barsi Balázs, a szakszervezet elnöke azt mondta a lapnak: a keddi egyeztetésen egyértelművé vált számukra, hogy a cégvezetés csak a mind az 56 ezer vasúti dolgozónak kialkudott pénzt adja oda, a mozdonyvezetőknek efelett megígért összeget nem. Ezért ismét összehívják a küldötteket, hogy eldöntsék, meghirdetik-e a sztrájkot.

Néhány érdekes hozzászólás az interneten:

“Legalább már tudjuk, miért kellett mennie Homolyának. Szakszervezeti követelést teljesített, nem maradhat a rendszerben!”

“Szerintem írják bele, hogy csak a taxisok sztrájkolhatnak, mert minden más veszélyezteti az ellátást.”

“Lement a választás.
Önként tették vissza az adut a pakliba.
Így jártak.”

“Még szerencse hogy ők is kiálltak a tanárokért, katásokért stb.

“Nem is értem, hogyan lehet sztrájkjoguk… Azonnal elvenni tőlük! Ja, és legkevesebb 10 évig nem hagyhatják el a vasutat! Vészhelyzetben? Ne b@ssz-tok már meg! 😀 “

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek