Varga Judit szerint az EU mindenben téved, a Médiatanács a kormánytól független hatóság, ami kicsinálta a Klubrádiót

Megosztás

Egyébként is, Magyarországon semmi nem fenyegeti a független és kiegyensúlyozott tájékoztatást a médiában. Bár érdekes függetlennek és pártatlannak nevezni a Médiatanácsot, amelynek elnökét is Orbán ajánlására nevezik ki. Természetesen ismét az Unió téved, hazánkban minden tökéletes.

A Facebookon fejtette ki véleményét Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyarországot érintő újabb kötelezettségszegési eljárásokról. A kormány által gyermekvédelminek nevezett törvénnyel az alapvető gondja az uniónak az, hogy egyes passzusaiban összemossa a melegeket a pedofilokkal. Ezzel szemben Varga Judit arról beszél, hogy az egész kérdés tagállami jogkörbe tartozik és a kormány által megfogalmazott értékeket az alaptörvény is védi.

A Klubrádió ügyében Varga szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a rádió engedélyét a kormánytól független hatóság, a Médiatanács vonta meg. Azt már a miniszter nem tartotta szükségesnek kifejteni, hogy ezen teljesen független testület elnökét a kormányfő ajánlására nevezi ki az államfő. Ezt követően Varga azon értetlenkedett egy sort, hogy az Európai Bizottság kifogásaira korábban is egyértelmű válaszokat adtak és szerinte a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, a sajtószabadság és a médiapluralizmus elvét a jelen ügy és annak szabályozási környezete nem érinti.

„A luxemburgi Bíróság elé utalt mindkét ügy kapcsán reméljük, hogy győz a józan ész, és számunkra kedvező döntés születik” – írta Varga Judit. (via Hvg)

Mi is reméljük, hogy a luxemburgi bíróságon valóban győz a józan ész…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek