“A kormány hazudott, óriási adóemelés és megszorítás zajlik éppen” – mikor nevezzük végre nevén?

Megosztás

Rendkívül csőlátású fideszesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa a teljesen nyilvánvalót az elmúlt napok-hetek történései alapján: a választások előtti osztogatást és totális kiköltekezés miatti hatalmas költségvetési hiányt most próbálja kétségbeesetten visszaszedni az ötödik Orbán-kormány. Ugye emlékszünk, hogy már jóval a háború előtt is elszabadultak az árak?

Csak mert mindig mindent az ukrán háborúra fognak Orbánék, erre épül a teljes kommunikáció. A háború, a baloldal és Brüsszel a hibás mindenért. Egy nagyon picit gondolkodjunk ésszel és azonnal szembejön velünk a valóság, a Fidesz bizony teljesen hülyére vett minket és csúnyán átverte szavazóit.

A közösségi médiában találkozhattunk Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselőjének bejegyzésével.

“Ideje nevén nevezni a dolgokat: Magyarországon válság van, a költségvetés szétesett, az új KATA szabályozása pedig megszorítás és jelentős adóemelés. Ez a kormány hazudott, amikor azt mondta, hogy megvédi az embereket.

Egy válság mindig többletterhet jelent társadalomnak, az viszont mindig az aktuális hatalom döntése, hogy ezt kinek, hogyan kell viselnie.

🟠 A Fidesz válasza egyértelmű: a legnagyobb vállalatok és a leggazdagabb emberek terhe egy forinttal se növekedett, miközben több százezer egyéni vállalkozót sodornak a csőd szélére és nevetve nézik végig, hogy egymillió közalkalmazottnak viszi el egyhavi bérét az infláció. A Fidesz szerint a jelenlegi válságban az az igazságos, ha a MOL, az Audi, a Richter vagy a BMW adóterhe egy forinttal se emelkedik, de fizessen a villanyszerelő, a futár, a pedagógus és a szociális munkás.

🟢 Az LMP szerint a válság terheit a leggazdagabbaknak és a legnagyobb vállalatoknak kell viselnie. Nem a KATA-át kell megszüntetni, hanem magasabb társasági adóra, kétkulcsos szja-ra és a legnagyobb vagyonokat sújtó vagyonadóra van szükség.”

Egy internetes hozzászóló demonstrálta Orbán szavazótáborát:

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „ÜDV DRÁGA GYERMEKEIM! MEGJÖTT APA”

Továbbra is elhihetik a hithű fideszesek, hogy a jelenlegi, ordító problémákért kizárólag Brüsszel, az ellenzék, Gyurcsány és a háború a felelősek, Orbánék mindent tökéletesen csináltak. De ehhez tényleg csak az M1-híradót szabad már nézniük. Aki viszont még most sem ismeri be, hogy éppen kőkemény megszorításokat foganatosít a kormány, ahhoz már tényleg nem tudunk mit hozzáfűzni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek