Mindenki nyugodjon meg, a magyarországi focisták adókedvezménye változatlanul megmarad

Megosztás

A közös teherviselésnél is mindig lesznek egyenlőbbek az egyenlőknél. Orbánék értékrendjét tökéletesen megmutatja, hogy több tízezer embert cibálnak ki az egyszerű és praktikus adózási nemből, legnagyobb részük becsületes vállalkozó. Ugyanakkor a futballisták továbbra is a létező legkevesebb adót fizethetik hazánkban, mi is az igazán fontos, ugye.

A részletekről Hadházy Ákos független (egyelőre Kövér László döntése és időhúzása miatt felfüggesztett) képviselő számolt be a közösségi médiában.

“Most, hogy a kormány kollektíven adócsalónak nyilvánított minden fodrászt, vízvezeték-szerelőt, ügyvédet és korrektort, érdemes felidézni, hogy Magyarország micsoda adóparadicsom a profi sportolók számára: Az első osztályú bajnokságokban szereplő sportolók (praktikusan a focisták) ugyanis nagyon kedvezményesen adóznak, hiszen választhatják az amúgy újságíróknak, színészeknek és filmes szakembereknek kitalált EKHO-t.

Csakhogy, amíg a földi halandók csak évi 60 millió forint jövedelemig adózhatnak így, a focistáknak évi 500 millió (vagyis havi több mint 41 millió) forint a határ. Az EKHO-s adózás azt jelenti, hogy a közterheket (általában) csak a minimálbér után kell rendesen megfizetni, az a feletti rész után összesen csak 15 százalékot kell leróni, ezzel le van tudva minden adó és járulék.”

Ugye mi is örülünk ennek ugyanennyire?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek