Milyen bringa ajánlott az idősebb korosztálynak?

Megosztás

Sokan azt mondják, hogy a passzivitás a korral jár, azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie! Ha te is azon szép kort megélt emberek közé tartozol, akik nem szívesen lazsálnak, akkor miért ne tekerhetnél, ha jól esik? Ebben a korban is lényeges a mozgás, s a biciklizéssel ezt biztosíthatod is. 

Egy valami azonban talán egy picit nehezebb lesz: mégpedig a megfelelő kerékpár kiválasztása. Kíváncsi vagy arra, hogy milyen darabokat érdemes választani? Akkor tarts velünk bátran!

Miért éppen a biciklizés?

A kerékpározás tipikusan olyan mozgásforma, amelyet idős korodban is űzhetsz, hiszen nem túl megerőltető. Ilyenkor ugyanis az alsó végtagjaink ízületeit mozgatjuk át. Ha a szobabiciklire esküdnél, akkor mindig nyisd ki az ablakokat, hogy elég oxigént kapjon a szervezeted! A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop bringái időseknek is tökéletesek, így nem kell a négy fal között töltened az idődet.

A természetes testmozgás tehát segít abban, hogy ne hagyd el magad, és ne épüljenek le még idő előtt az izmaid, ráadásul a kikapcsolódás módján sem kell többet agyalnod. Ideje kirándulni egy nagyot, de ne feledd, csak akkor tartózkodj kint nyáron, amikor nem túl magas az UV-sugárzás!

Kerékpárok, amelyekkel idősek is utazhatnak

Meglehet, hogy a bicajozás nem terheli meg úgy az idősek testét, viszont ilyenkor sem mindegy, hogy milyen típusú járgányt használunk erre a célra. Lássuk, hogy mit kell tudnod, ha valóban vásárlásra szántad magad!

Nincs egy olyan generáció sem, amelynek ilyen fontos lenne a komfort. Néha minden porcikánk fáj, mindenük sajog, nem kell még egy plusz külső tényező.

Idősként valószínűleg már nem ugrasz fel a bicajra úgy, mint régen, és a hagyományos szerkezetű kerékpárokra történő felszállás szintén okozhat némi gondot. Szerencsére az alacsony átlépésű, mély vázzal ellátott változatok esetében ez nem így lesz. Speciális kialakításuknak hála biztonságban tekerhetsz.

Hogyan néz ki egy alacsony átlépésű bringa? 

Az alacsony átlépésű biciklik váza elég mélyen, a földhöz közel helyezkedik el. A Koliken Hunyadi bicajok például hűséges társaink lesznek a kellemes nyári estéken. Ezek a darabok masszív acélvázzal, rugós és széles nyereggel rendelkeznek, valamint adott még a festett acél sárvédő, a V-fék, az MTB csúszásgátlós pedál és az elemes világítás is. 

A Csepel Kemping modell egy tökéletes példa a minőségre. Az egysebességes “csodajárgány” ugyancsak V-fékkel és acélszerkezettel van ellátva. Az összecsukható bringát tárolni is könnyű, hiszen nagyon kis helyet foglal el a lakásban. 

Reméljük, hogy most már te is tudod, hogy milyen kerékpárral érdemes tekerni annak érdekében, hogy idős korodban is fitt maradj. A minőségi darabok védik a biztonságod, a testi épséged és az egészséged is! Ne érd be ennél kevesebbel!

Kapcsolódó cikkek