Hegedűs Andrea: Feladatom a nagybetűs, valódi képviselet

Megosztás

“A célokat, feladatokat az emberek diktálják nekem. Nem ők vannak értem, hanem én vagyok ő értük” – mondta el az országos listán parlamentbe jutó borsodi képviselő.

Hegedűs Andrea a Miskolci Naplónak adott interjúban beszélt arról, miben más, hogy immár nem önkormányzati, hanem országgyűlési képviselőként dolgozik:

“Más a munkahelyem helyszíne, új kollégákkal dolgozom együtt, „kicsit” hosszabb az út a lakóhelyem és a munkahelyem között, de az alapértékek változatlanok. Miskolc lakosaiért dolgozom tovább. A 3-as számú önkormányzati egyéni választókerület után Nagy-Miskolcot, sőt adódik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is igyekszem baloldaliként képviselni. Országgyűlési képviselőként a legjobban a tantestület és a tanítványok hiányoznak, de tartom velük a világhálón a kapcsolatot. Az eddigi főállású tanári és intézményvezető-helyettesi munkakör szüneteltetése is nemes célért történt. Őértük – pedagógusok, diákok – is dolgozom.”

Hegedűs a célkitűzéseiről is beszélt: “Kellő alázattal, szerénységgel szolgálni a városom, és határozott, céltudatos személyiségemmel ellensúlyozni a hamis szlogennel létrehozott 2/3-ot. Járni fogom szeptembertől a megyét, a várost és Miskolc agglomerációját. Gyűjteni fogom a kapott információkat, és azonnal tolmácsolni szeretném a parlamentben. Ritkán hallani arról, hogy egy országgyűlési képviselő rendszeres ütemtervvel fórumot és fogadóórát tart, nos én erre készülök. Feladatom a nagybetűs, valódi képviselet. A célokat, feladatokat az emberek diktálják nekem. Nem ők vannak értem, hanem én vagyok ő értük.”

Eddig hatszor szólalt fel, két önálló indítványa volt és két nem önálló indítványa volt a Parlamentben a borsodi képviselőnek, ezekről így beszélt az interjúban: “Egy hosszú listát készítettem városom égbekiáltó ügyeiről, és tervszerűen írom a felszólalásaimat a város lakosai nevében. Ilyen napirend utáni hozzászólás volt pl. a pedagógusok ügye, a víz- és szennyvízhálózat problémái, a közösségi közlekedés állami támogatásának megvonása, az Y-híd építésének folyamata közben a lakosságra nehezedő közlekedési nehézségek, az önkormányzati megszorítások. Terveim között szerepel a betegellátásért, az egészségügyi dolgozók nehézségei miatt, az óvodapedagógusokért, az egyetemi oktatókért, az idősekért, a környezetvédelemért, a klímavédelemért, a szociális gondok enyhítéséért, a panelprogram folytatásáért is szót emelni. A miskolci fideszes lobbierő hiányzik! A kormányhű képviselők sem önkormányzati, sem országos szinten nem teszik a feladatukat – pártérdekből -, hogy a megyeszékhely megkapja a jogosan járó forrásokat. Az ellehetetlenítés a céljuk.”

Forrás és további részletek: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek