Alex, a roma példakép ismét segített a nehéz sorsú gyermekeknek megszerettetni a szakmát

Megosztás

Cukrászként, pékként és mindenesként is dolgozik, felkarolja a hátrányos helyzetű gyermekeket Galamb Alex, aki igazi idol lehet más roma és nem roma kisgyermekeknek is, hogy van út felfelé, ha akarja az ember.

Galamb Alex fő célja az utánpótlás nevelése, és a hátrányos helyzetű gyerekek felkarolása. A Sütni jó! Alapítvány megálmodója szerdán – ennek szellemében – munkahelyére, a diósgyőri Kisgergely cukrászdába vitte péknövendékeit, hogy megmutassa, hol dolgozik a mindennapokban. Alex a pandémia alatt kezdett közösségi sütésbe Hernádnémetiben. Célja, hogy minél több nehéz sorsú gyerekkel szerettesse meg a szakmát és megmutassa nekik, az általános iskola után érdemes tovább tanulni – adta hírül a Minap.hu.

A munkaterület méretei nem tették lehetővé, hogy az alapítvány foglalkozásait látogató összes gyermek részt vegyen a tanulmányúton: Alex azt a hat kis péktanoncot választotta ki a különleges kirándulásra, akik nem csak a gyúródeszkánál, de az iskolapadban is a legjobbat nyújtották. A helyszínre busszal és villamossal utaztak. Utóbbiról több gyerek hitte azt, hogy vonat, ami a városban közlekedik – ez is mutatja: milyen világnyi távolság választja el őket – ha nem is Miskolctól – a városi élettől.

Élvezték a munkát a fiúk és a lányok

A kis segédeket Galamb Alex profi körülmények között vezette be a sütemények, a krémek és a díszítés világába. A borsodi pék ebben az üzemben tevékenykedik a hétköznapokban. Sokat dolgozott azon, hogy idáig jusson. Éppen emiatt munkálkodik azon, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerekekkel megszerettesse a pék, valamint a cukrász szakmát, a munka szeretetét, fontosságát.

Galamb Alex azt vallja, hogy ennél a szakmánál a rend és a fegyelem a legfontosabb. Szeretne példát állítani a fiatalok elé, és megmutatni nekik azt, hogy érdemes szakmát tanulni, mert így könnyebben szerezhetnek majd munkát.

A szerdai nap folyamán készült somlói, linzer, de azt is megtudták, hogyan kell az egyik legnépszerűbb francia süteményt, a macaront elkészíteni. A desszerteket persze meg is kóstolták, sőt: egész délelőtti szorgalmukért cserébe 1-1 gombóc fagyi is járt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek