“Ha bajban van a nép, hogy lehet, hogy Orbán előrébb van a sorban, mint a tűzoltók, a tanárok, vagy az egészségügyi dolgozók?”

Megosztás

Mindannyiunk kedvence az a hárítás a miniszterelnöktől, hogy a saját fizetéséhez neki semmi köze, arról a parlament határoz. Nyilván az a parlament a rengeteg “bátor ember” fideszes képviselővel teljesen független Orbán akaratától, ezt látjuk 1,5 évtizede. A keveset kereső kisembernek nem jut fizetésemelés, a miniszterelnök milliókat kap pluszban. Fontossági sorrend.

Érdekes kérdéseket feszegetett (egyelőre szokás szerint hasztalan) Jámbor András országgyűlési képviselő a tegnapi ülésnapon.

A teljes szöveg:
“Bajban vagyunk! Már amennyiben egyet értenek velem abban, hogy a népet szolgálni küldtek minket ide ebbe a házba. Bajba vagyunk, ahogy Nagy Márton miniszter mondta és Orbán Viktor miniszterelnök. Nincs lehetőség előrelépésre, és jön a recesszió.
De ha baj van, az első dolog, hogy megnézzük, hogy lehet igazságosabb a rendszer, hol tudunk még több esélyt és lehetőséget adni a bajba jutottaknak, hogyan tudunk esélyt adni a közösség bajba jutott tagjainak🔥

Képviselőtársaim, én egy olyan családban nőttem fel, amely a rendszerváltás és az utána jövő időszak vesztese volt. Így pontosan tudom, minden jószándék ellenére, a végén a bajból, az olyan nők mint az anyám, aki szociális munkásként a gyerekvédelemben dolgozva egyedül nevelt fel, és a gyerekeik fognak rosszul kijönni.
A válságok, a baj végén mindig az az elit fog jól kijönni, ami ezt a Parlamentet is kitermeli saját gazdasági haszna érdekében‼️

Önök nem álltak télen az anyjuk kezét fogva sorba, hogy a kölcsönbe kapott pénzből visszafizessük a számlát, én pedig azért vagyok itt és azért fogok küzdeni, hogy minél kevesebb gyereknek kelljen ezt megérnie.
Én tudom honnan jövők és soha nem fogom elfelejteni, pontosan ezért is nyújtottam be azt a javaslatot, amely 20%-kal csökkentené a képviselők, államtitkárok, miniszterek és a miniszterelnök fizetését. Hátha önök is megértik egyszer, kinek kell adni és kinek kell kapni, ha baj van. Mit jelent a nép szolgálata.❤️

Egy hete itt a Parlamentben Orbán Viktor a fizetésemeléséről szóló kérdésre azt válaszolta, hogy kivárta sorát, és nem is saját maga fizetését emelte meg, mert nem ő, hanem a Parlament döntött róla. Ez a fizetésemelés és ez a válasz szimbolikus.
Meddig kell kivárniuk a sorukat a tanároknak, a rendőröknek, a tűzoltóknak, a szociális munkásoknak, hogy az ő fizetésük is megduplázódjon⁉️
‼️És hogy lehet az, hogy Európa, még az árstopok mellett is egyik legmagasabb élelmiszer áremelkedése mellett, amikor az előző évhez képest már 30%-kal drágában szerzik be az élelmiszert a boltok, a lakhatási válság közepén a miniszterelnök kerül előrébb ebben a sorban⁉️
Meg mégis milyen pökhendi válasz az, hogy ma Magyarországon erről nem Orbán Viktor, hanem a parlament döntött? Bekötötték talán a miniszterelnök úr szemét, vagy kivezetették a frakcióülésről, amikor erről volt szó? Elhiszi bárki ezt az önfelmentő mesét?

Orbán Viktor azt is mondta egy hete, négy alappillér, amit meg kell védeni, a munkahelyek, a rezsicsökkentés, a családtámogatások rendszere és a nyugdíjak helyzete.
Ezekben egyetértünk. De az ördög a részletekben rejlik, a kérdés pedig az, hogy a bajban milyen részletekre kell figyelnünk, hogy az állam egyre kevesebb pénze oda jusson, ahol most szükség van rá!

👉Maradjon a rezsicsökkentés! De biztos, hogy a magyar államnak kell finanszíroznia a kerti locsolást, a medence feltöltést? Egy válsághelyzetben nem inkább arra lenne szükség, hogy akinek problémát okoz, azt védjük meg az energiaár emelkedéstől, de azt ne finanszírozzuk állami támogatással, hogy valaki rezsicsökkentett vízzel töltse fel a medencéjét, rezsicsökentett árammal világítsa ki a kastélyát?
👉Segíteni kell a nyugdíjasokon! Valakinek, akinek 500 ezer forint a nyugdíja az önök 3,9%-os nyugdíjemelésével 19500 forinttal emelkedik a nyugdíja, míg akinek 120 ezer forint 4680 forinttal, miközben a kenyér ára egy év alatt 200-300 forinttal nőt? Vajon kinek van nagyobb szüksége az emelésre?
👉Segítsünk a családokon! De mi segít jobban a magyar gyerekeken, ha a nettó egymilliót kereső szülőnek ad még pénzt az állam adókedvezménnyel vagy ha a családvédelemben, gyerekvédelemben dolgozó szociális munkásoknak, netalán a tanárainknak adunk tisztességes fizetést, gyerekszámtól függetlenül?
👉És igen, védjük meg az emberek megélhetését, ne csak a munkahelyeket. De hogyan teszik ezt, amikor a gazdaságfejlesztési miniszterük arról beszél, hogy hiba a béremelés, mert inflációt okoz? És a miniszterek és az államtitkárok, és a miniszterelnök béremelése nem hiba, csak a tanároké, a tűzoltóké, a rendőröké? Hogy védik meg a munkahelyeket, ha már a saját számaik szerint is reálbér csökkenés lesz idén és jövőre is? Jövőre a közszféra bruttó átlagkeresetének 5,5 százalékkal emelkedik a költségvetés szerint, miközben az önök jegybankja 7-9%-os inflációt jósol jövőre!

Tisztelt képviselőtársaim, baj van tehát, és a bajban az erősebbnek kell a gyengébbet segítenie. Ugyanis ettől erős a közösség együtt.

‼️Ezért mondom én, hogy fizessenek a gazdagok! Fizessen normál díjat az, aki az úszómedencéjét tölti, vagy a kastélyát világítja, és segítsünk a megspórolt pénzből azoknak, akik bajba jutottak! Ne adjunk támogatást azoknak, akik nem szorulnak rá, hanem adjunk azoknak, akik a gyerekeinket nevelik! Ne azoknak a nyugdíját emeljük, akik megvannak, hanem azokét, akiknek hó végén a gyógyszer és a kenyér között kell választani! És igen emeljünk bért, hogy legyen elég rendőr, tanár, ápoló, tűzoltó!🔥
‼️Fizessenek a gazdagok, és adjunk esélyt azoknak, akiknek szükség van a támogatásunkra az előrelépéshez, vagy legalább a jelenlegi életszínvonaluk megtartásához! Adjunk esélyt egy Jobb Magyarországnak, jobb magyar államnak!”

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, szakáll, ülő, álló és belső tér
Jámbor András

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek