Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke

Megosztás

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének elnökének – derült ki szombaton a párt sajtóközleményéből.

Az elnöki pozícióért Ander Balázs, Földi István és Gyöngyösi Márton indultak. Azért kellett új elnököt választani, mert ugyan a Jobbik tavasszal két évre bizalmat szavazott Jakab Péternek,de a politikus egy hónappal később a párton belüli belharcok miatt inkább lemondott.

„A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok”

– indokolta akkor a döntését Jakab Péter.

A borsodi származású politikus ennek ellenére a Jobbik frakcióvezetője maradt a parlamentben. A politikus továbbra is aktív, járja az országot, a héten például Orbán Viktorral is vitázott a parlamentben.

Gyöngyösi azt nyilatkozta megválasztása kapcsán, hogy

“Nekem az a feladatom, hogy felrázzam az ellenzéki szavazókat, felrázzam az ellenzéket, a Jobbik vezetésével megmutassuk azt, hogy igenis lehet ezzel a kormánnyal szemben alternatívát kínálni”

A Jobbik új elnöke azt közölte, hogy megtartja európai parlamenti képviselői mandátumát is, vélménye szerint a mögötte álló csapattal kialakítható olyan munkarend, amellyel így is meg tudják erősíteni a pártot.

Kapcsolódó cikkek