Megfojtotta súlyosan beteg édesapját egy kazincbarcikai férfi

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 37 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt. Az elkövető tavaly a kazincbarcikai lakásukon a vele együtt élő mozgáskorlátozott, önmagát ellátni nem tudó apját betette a fürdőkádba, majd megfojtotta – írja közleményében az Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 68 éves mozgáskorlátozott apja Parkinson-kórban szenvedett, önmagát nem tudta ellátni, állandó felügyeletre szorult. A fia ezért a kazincbarcikai lakásába költöztette, ahol a férfi élettársával és annak gyermekkorú lányával éltek együtt. A szomszédos társasházban lakott a vádlott élettársának édesanyja, és lánytestvére.

2021. március közepén a férfi élettársa elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. A vádlott aznap az édesapját Kazincbarcikán tolókocsival szállította. Délután találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozott, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt. Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az italozást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az apjával.

Az elkövető az apját levetkőztette és betette a fürdőkádba, majd megfojtotta. A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt. A sértettnek a fulladásos halál megélése jelentős testi és lelki gyötrelemmel járt.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Related posts