Érdemes-e Borsodba költözni?

Megosztás

Szívesen élnek-e megyénkben az itt élők, érdemes-e másokat is arra biztatni, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe költözzenek? A vélemények megoszlanak, még a miskolci városrészeken belül is.

Ha egy fiatal pár, vagy egy család arra szánja magát, hogy esetleg Borsodba költözzenek, biztatnánk erre, vagy inkább lebeszélnénk erről? Érdekes írások az egyik miskolci Facebook-csoportban, ahol P. Dalma kérdezett rá, milyen is Borsod. Érkeztek is a válaszok rendesen. Valóban ilyen lenne itt élni?

“Sziasztok! Tervezgetjük a férjemmel hogy Borsod megyébe költözünk! De mielőtt a nagy lépést megtesszük! 😊 Érdeklődni szeretnék, hogy Borsod megye munka szempontjából, fizetés szempontjából milyen szinten van ? Az emberek kedvesek?! Segítőkészek?! Válaszokat köszönöm előre! 🙂

A válaszok közül mazsolázgatunk.

“Bementem az üzletbe, kedvesen jóreggeltet mondtam, mert én voltam az első vásárló vasárnap, de válaszra sem méltatott az egyszem eladó, gondoltam, nem hallotta, ezért távozáskor vidáman szép napot kívántam neki, de szóra sem méltatott. Kb ez a szint… De ha feljössz Komlóstetőre, olyan a városrész, mint egy falu. Ott születtem, ott öregszem, imádom. Értem, hogy a poszt pikírt, de én nem szeretnék másutt élni. 🥰

“Szirmán is ez van.. 32 éve jöttem ide az Avasról, fura volt.. h idegenek köszöntek a buszmegállóban.. aztán én is mindenkinek..😊

“Az Avason is ezt tapasztalom. Az utcáról veszik fel őket és rettenetesen bunkók. A mi időnkben még az óvodás gyerek is tudott köszönni. A fiatalok tiszteletlenek az idősekkel szemben.”

“Én itt születtem,itt is szeretnék meghalni! De még nem most!! 😂Miskolc, Borsod nagyon jó hely,de ide születni kell! Az emberek többsége lehajtott fejjel ballag az utcán,se egy mosoly, sem egy boldog szempár, de nem volt mindig ilyen!! Viszont nincs az a hely ahová költöznék és itt hagynám ahol élek 46 éve!!!”

“Tetszett a véleményed! Itt Zalaegerszegen születtem, és én is úgy vallom, hogy itt is szeretnék majd meghalni. Itt élek 66 éve! Amit az emberekről írtál, azt sajnos nem megyéhez vagy városhoz lehet kötni, itt is így van. Se egy mosoly, sem egy boldog szempár, fáradtak, fásultak az emberek. Régebben nagyon szép és jó város volt, ez mára már elmúlt. Persze a többségnek! Van egy réteg, akik tejben, vajban fürdenek. Na meg a térkövezés, már a járdák is térkővel vannak kirakva. Utcai világítás nulla! Így most tényleg sötét Zala. De én szeretem. 😌😪❤️

“Bevándorló vagyok Miskolcon, 14 éve jöttem, én nagyon szeretek itt. Sok helyen laktam az országban, azt nyugodt szívvel mondhatom, hogy a borsodi emberek nagyon barátságosak és segítőkészek. Nyilván nem mindenki, de a többség az. Hogy mik a pénzkereseti lehetőségek, az sok mindentől függ, pl. végzettségtől, kitartástól, szóval erre nem lehet csak így válaszolni. 🤷‍♀️

“Én Miskolcon születtem, Sajószentpéteren nőttem fel. Míg bányàszváros volt, addig szerettünk ott élni. A bányák bezárása után az életszínvonal és a körülöttünk lévő emberek is megváltoztak a rossz irányba. Ettől függetlenül még találsz olyan falut vagy várost, ahol szeretsz majd élni. Van még normálisan fizető munkahely és rendes emberek is.”

“Én közel 20 éve költöztem ide Debrecenből, de előtte is éltem pár helyen. Viszont amit tapasztaltam az, hogy nagyon hamar beilleszkedtem, velem kedvesek voltak az emberek, segítettek. Szóval lehet mondani sok mindent, de van mindenhol jó és rossz is. Szerintem ez egy élhető város, van sokkal sokkal rosszabb és nyilván jobb is.”

“Azért nagyon elgondolkodtató amiket írtok kedves miskolci társaim!🤔😤 Ezek szerint nekem is, másnak is gyorsan el kellene innen költözni, mert én kimondom… itt is vannak cigányok, (ez nem a Bp.VIII. ker!) itt is vannak nyomorúságos életet élők, de könyörgöm sajnos már az országban kevés olyan hely van ahol nem ez az általános helyzet! Én ettől függetlenül nagyon szeretek itt élni, szerintem gyönyörű a környék helyi buszjárat van, tudom most már van rá panasz, de azért higgyétek el nagyon sok városban örülnének ha csak óránként járnának a buszok.Munka igenis van, csak nem mindenki szeret dolgozni. Gondolkodjatok már el azon, hogy mindegyikünk itt él nem?”

“Érdekes.. Akik itt élnek azok kommentelnek sok-sok negatívumot..Akkor miért is laktok itt.?? Én itt születtem.. a családom minden tagja itt élt és élnek a gyerekeim családostól.. mindenütt van jó és rossz bárhová mész lakni.. Roma gyerekekkel dolgozom és nagyon jól érzem magam köztük.. a szülőkkel sincs baj.. Sorsod Borsod.. maradjunk ennyiben..❤ Jó itt élni…”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek