Az összes kórházát felújítja és kibővíti 2040-ig… Bécs – a “hanyatló nyugat” valahogy ilyenre is költ

Megosztás

Nyugati szomszédunknál valahogy nemcsak a magánegészségügy intézményei érdemelnek óriási szeletet a pénzekből. De mint tudjuk, Ausztria is a hanyatló nyugat része és csak utánunk kullog az egészségügyi ellátásuk. Igen, ott még van ilyen.

Történetének legnagyobb kórházfelújítási programjába kezd Bécs, 2040-ig a Bécsi Kórházszövetség összes kórházépületét felújítják és kibővítik. 2030-ig összesen 3,3 milliárd eurót fordít erre a célra a város.

Noha a bécsi egészségügyi rendszer orvosi, személyzeti és technikai szempontból magas nemzetközi színvonalat képvisel, a kórházépületek egy része több mint száz éves. Annak érdekében, hogy a bécsiek 2040-ben is csúcsminőségű orvosi ellátásban részesülhessenek – életkortól, származástól és jövedelemtől függetlenül – Bécs 2030-ig 3,3 milliárd eurót fordít a kórházi infrastruktúra felújítására

– jelentette be a napokban Peter Hacker egészségügyi és Peter Hanke pénzügyi városi tanácsnok.Az épületek átalakítása folyamatos működés mellett zajlik majd, amelynek során mindvégig szem előtt tartják az osztrák főváros klímacéljait, így a felújított épületek a legmagasabb energiasztenderdeknek felelnek majd meg és nulla lesz az üvegházhatású gázkibocsátásuk.

Az új kórházi részlegek tervezésébe bevonják a dolgozókat is, hogy minden részletükben megfeleljenek a különleges elvárásoknak. Az épületek felújításából, kibővítéséből és a legmodernebb technikával való felszereléséből álló folyamat 2040-re zárul le, de az építési munkák már 2038-ban véget érnek. (Szeretlekmagyarorszag.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek