Felmentették az egyik vélt miskolci rablót

Megosztás

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerősen felmentette azt a férfit, akivel szemben társtettesként elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és ismeretlen társa a miskolci Deszkatemplom temetőjében 2018. december 10-én a déli órákban odament a sértetthez, hogy tőle a pontos idő után érdeklődjenek, illetve pénzt kérjenek, mert nem tudnak hazautazni. A nő oda is adta a pénzt a vádlottnak, majd sietve távozott a temető kijárata felé. A deszkatemplom kijárata előtt a vádlott ismét megszólította az asszonyt és úgy tett, mintha vissza akarná adni a pénzt, miközben társa a nő mögé állva megrántotta annak kabátját, aki ettől a földre esett. Ezt követően a két férfi kitépte az asszony kezében lévő táskát és két szatyrot, majd elszaladtak a helyszínről.

Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tények szerint a vádlott az elkövetés idején nem tartózkodott a temetőben, ezért őt az ellene rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vád alól felmentette.

Az ítélettel szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a bizonyítási eljárás kiegészítését követően megállapította, hogy a vádlott vonatkozásában nem bizonyítható a bűncselekmények elkövetése, ezért az elsőfokú bíróság ítéletét jogerős döntésével helybenhagyta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek