Bükki karsztvizet ihatunk Miskolc új kútjából

Megosztás

A Vásárcsarnok előtt adtak át egy új ivókutat Miskolcon. A bükki karsztvízzel működő, háromfunkciós kút az autóbusz-pályaudvar egyik forgalmas csomópontjában foglal helyet. A közeljövőben Miskolc hat pontján is kihelyez új ivókutakat a MIVÍZ Kft. egy vízhasználati szemléletformálást elősegítő projekt részeként.

A forgalmas Búza tér egy olyan részéről van szó, ahol hőségriadó idején rendszeresen osztanak vizet, raknak ki párakaput. Viszokai János, a telepítő MIVÍZ Kft. műszaki igazgatója elmondta, a cég szemléletformáló projektjének része, hogy hat helyszínen ivókutakat telepítenek Miskolcon. A Búza téren kívül a Népkertben, a Városház téren, a II. János Pál Pápa téren, a Kemény Dénes Városi Sportuszodánál és az Avastetőn olthatják majd ezekből szomjukat az arra járók

– közölte Viszokai János, a MIVÍZ Kft. műszaki igazgatója.

Az önkormányzattal egyeztetve kifejezetten forgalmas helyszíneket kerestek a leendő kutaknak, és az is fontos szempont volt, hogy a közelben legyen elérhető ivóvíz-hálózat, amire rácsatlakozhat az egység.

Mokrai Mihály, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, kis lépésekkel igyekeznek élhetőbbé tenni a választókerületet. Példaként felidézte a pályaudvar két tölgyfáját, amelyeknek rendbe tették a környezetét, illetve az egykori Centrum áruháznál található szökőkutat is.

Kiemelt kép: Parai Roland, minap.hu

Kapcsolódó cikkek