Szegénység? Rogán minisztériuma tízszer annyi pénzből gazdálkodhat, mint tavaly

Megosztás

A tűzoltók és a tanárok teljesen hiába tárgyalnak, úgysem kapnak béremelést, de Rogán havernak még leesik néhány plusz milliárd. A fontossági sorrend egyértelmű.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetése a tavalyihoz képest több mint tízszeresére nőtt – írta meg a 444.hu.

Az előző ciklusban a Miniszterelnöki Kabinetirodán kívül még csak a Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a Nemzeti Koncessziós Iroda tartozott Rogán alá, és, mint a cikkben felidézik, mindezek működtetése tavaly 44,8 milliárd forintba került.

Az új kormánystruktúra miatt azonban immár Rogán felügyelete alá tartoznak a polgári titkosszolgálatok, a kormányzati informatika és a turizmustámogatás is, továbbá a Miniszterelnöki Kormányiroda feladatai. A tárca ezek ellátására pedig

482,4 milliárdot kap a 2023-as költségvetésből.

Az óriási összeg annak ellenére jött ki, hogy a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok soron futó propagandakiadásokra jövőre 6 milliárd forinttal kevesebbet terveztek be, mint a kampányévben: ez a tétel 18 milliárdról 12 milliárdra csökkent.

A titkosszolgálatok viszont azután sem kapnak jelentősen több pénzt, hogy Rogán Antalhoz kerülnek. A legnagyobb tételt – ez 151,3 milliárd forint – az M5-ös és M6-s autópályák rendelkezésre állási díjai jelentik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek