Elkezdték a miskolci Dayka utca meghosszabbítását

Megosztás

A Dayka utca meghosszabbításánka beruházása a napokban elindult, miután megtörtént a kivitelező részére a munkaterület átadása. Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be a projekt kezdetét.

A munkálatok érintik a Petőfi utca, a Meggyesalja, a Rácz utcákat, valamint a Kálvin utca elejét is.

A tervek szerint a Dayka utcát a Szinva-hídtól, a Petőfi utcai csomópontból indulva meghosszabbítják a Meggyesalja utcáig, így új, alternatív elkerülő útként működhet majd a Rácz György utca forgalomcsillapítása érdekében.

A Meggyesalja utca Avasalja utca felőli végét háromsávosra szélesítik, kétirányú forgalommal, új forgalmi renddel. A projekt keretében felújítják a Kálvin János, a Rácz György és a Petőfi utcák érintett részeit. Zaj-csillapító burkolat kap a Rácz György utca, a Petőfi utca elejére térkőburkolat kerül. Új forgalmi sávokat és buszöblöket is építenek. A megváltozott forgalmi rendnek köszönhetően a Rácz György és a Petőfi utca is úgynevezett forgalmi csillapított övezetté alakul. Négy új jelzőlámpás csomópontot is kiépítenek, zebrákat alakítanak ki.

Jelenleg a leendő útszakasz kiépítéséhez szükséges bontási munkálatok zajlanak, a projekt első ütemében a Petőfi utca 9. és 11., valamint a Meggyesalja utca 8. és 10. szám alatti épületek bontása kezdődött el.

A következő hónapokban zajló első fázis munkálatai ideiglenesen zavarhatják majd a környező utcák gépjármű-, illetve gyalogosforgalmát, emiatt a beruházó a közlekedők türelmét, megértését kéri. A várható korlátozásokról, lezárásokról rendre tájékoztatják majd a lakosságot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek