Már benne az inflációs spirálban, több mint 30%-kal emelkedett a tejtermékek ára

Megosztás

Bármilyen inflációs százalékról is beszél a kormány, illetve a kézivezérléssel működtetett hivatalok, sajnos a valóság sokkal rosszabb. Csak a tejtermékek ára közel harmadával növekedett néhány hónap alatt, ez pedig az utóbbi időben felgyorsuló infláció következménye. Ez jelenleg ma Magyarország.

Harminc százalékot meghaladó drágulás volt az elmúlt hónapokban a tej és a tejtermékek piacán – mondta a Tej Terméktanács ügyvezetője az Inforádióban. Harcz Zoltán arról beszélt, hogy az elmúlt 12 hónapban mind a nyers tej, mind a feldolgozott tej és tejtermékek esetében is jelentős, 30 százalék fölötti áremelkedés volt tapasztalható. A kiskereskedelmi árakról nincsenek hivatalos adataik, csak a nyers tej és a feldolgozók átadói árára van rálátásuk.

A drágulás oka, hogy folyamatosan emelkedik a takarmány, az energia, az állatgyógyászati eszközök, a csomagolóanyagok ára, de nőttek a munkabérek is. (Infostart)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek