Üzenet Orbánnak: egy nap kiderül, mivel zsarolnak az oroszok

Megosztás

Kemény üzenetet fogalmazott meg Orbán Viktorról az Európai Néppárt – a Fidesz korábbi pártcsaládja – frakciójának külügyi szóvivője azt követően, hogy kiderült: a magyar kormány Kirill pátriárka, az ortodox egyház feje miatt blokkolja az újabb Oroszország elleni szankciós csomag elfogadását.

Az Európai Unió befagyasztaná az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka vagyonát. Az egyházfő Putyin feltétlen támogatója és tanácsadója, és kiáll az oroszok által indított háború mellett is.

444.hu szerint szerdán reggel kellett volna az uniós nagyköveteknek végleges formába öntenie a szankciós csomagot, de sajtóhírek szerint ekkor jelezte a magyar nagykövet, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy Kirill rajta van a listán. A tárgyalás emiatt félbeszakadt.

Erre üzente a Néppárt frakciójának külügyi szóvivője, hogy szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett, és egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt. Ami történik, az pedig rettenetesen kínos a szabadságszerető magyar népnek.

A lap megjegyzi: Gahler nem a magánvéleményét fogalmazta meg, azt jelzi, hogy az Európai Néppárt frakciója is megosztotta a posztot.

Forrás: Hirklikk.hu, 444.hu

Kapcsolódó cikkek