Megtartják a civilek népszavazását az Avalon Öreg-tó partjára tervezett luxusszállodáról

Megosztás

Július végén népszavazást tartanak Tatán az Öreg-tó partjára tervezett Avalon-szállodáról. A tatai választási bizottság július 31-ére tűzte ki a civilek által kezdeményezett népszavazás időpontját – írja az MTI.

Horváth József jegyző tájékoztatása szerint a szavazásra feltett három kérdés közül kettő konkrétan a hotel telkének helyrajzi számához kapcsolódik. A harmadik kérdés támogatása megakadályozná, hogy az önkormányzat az Öreg-tó teljes partján településfejlesztési megállapodást kössön, ez több tervezett fejlesztést megakasztana – tette hozzá a jegyző.

Eredményes népszavazás esetén a képviselő-testület egy évig nem hozhat a szavazással ellentétes döntést. A referendum lebonyolításához a város 14 milliós forintot különített el a költségvetésben.

A Hell Energy érdekeltségébe tartozó Avalon-csoport 2020 májusában jelentette be, hogy 120 szobás, ötcsillagos szállodát építene 15 milliárd forintból a saját tulajdonában lévő telken, az Öreg-tó partján. A beruházók szerint a városnak 100 millió forintos adóbevételt hozhat a létesítmény, emellett 80-100 fő alkalmazására nyújt lehetőséget.

A népszavazás akkor lesz érvényes, ha azon a választópolgárok több mint fele – közel tízezer ember – voksol. Egy-egy kérdésben a szavazás eredményességéhez az érvényes szavazatok több mint felének azonossága szükséges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek