Verekedni kezdett a szomszédjával és eltörte annak ujját egy idős borsodi asszony

Megosztás

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 82 éves asszony ellen súlyos testi sértés bűntette miatt, aki egy borsodi kistelepülésen összeveszett a szomszédjával, fellökte, majd dulakodás közben eltörte a férfi ujját.

A vádirat szerint a vádlott 2021. április közepén, délután egy borsodi kistelepülésen sérelmezte, hogy a szomszédja a kapubejáróját építette. Vitatkozni, kiabálni kezdett a férfival, majd odament hozzá és fellökte, aminek következtében a sértett a földre esett, de az asszony is elveszítette az egyensúlyát és ráesett a férfira. A sértett megpróbálta lelökni magáról az asszonyt, ez azonban nem sikerült, közben a vádlott dulakodott, szorongatta a kezét, mire a férfi segítségért kiabált.

Az eseményeket látva, a szomszédok értesítették a sértett fiát, aki az asszonyt felállította és átkísérte a saját kapuja elé, majd az apját beküldte az udvarra, és a munkához használt furikot is betolta. A vádlott azonban nem nyugodott meg, visszajött, és újból meg akarta akadályozni az építést. Ismét a sértett fia avatkozott közbe, aki újból visszakísérte az asszonyt a házához. Ekkor viszont a vádlott odament az autóhoz és kétszer ráütött a motorháztetőre.

A bántalmazás következtében a sértett az ujja zúzódásával és alappercének törésével járó 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével – próbára bocsátást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek