Szinte teljesen kész a Zsófia-kilátó, nemsokára látogatható lesz

Megosztás

Az építkezés során a bő egy évszázaddal ezelőtt épült kilátó tökéletes mását hozták létre. Már csak a használatbavételi engedélyre vár.

Egyre több ember fotózza és teszi föl a közösségi oldalra a Lillafüred közelében épült Zsófia-kilátóról készült képeket. Mivel az építmény tetejére már az impozáns kupola is felkerült, mindenki kíváncsi, mikor sétálhat fel végre a Dolka-tetőn magasodó kilátóra. Kiderült, már nem kell sokat várniuk. A Boon.hu megtudta Bózsó Gyulától, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetőjétől, hogy ezekben a napokban a garanciális munkákat végzi a kivitelező. Folyamatban van a használatbavételi engedélyezési eljárás, és amint meglesz az engedély, tartanak egy átadóünnepséget. Tulajdonképpen ekkor nyílik meg a kilátó a látogatók előtt. Erre már csak néhány hetet kell várni.

Megtudhattuk azt is, gyalog lehet majd oda feljutni. Ha kocsival érkezünk, érdemes Felsőhámorban vagy Lillafüreden parkolni. Hivatalosan a feljáró Felsőhámorból indul, a templom mellől. Át kell haladni a forgalmas főúton is, de itt a Magyar Közút Zrt. felfestéssel és táblákkal jelzi majd az autósok számára, hogy ott gyalogosközlekedés várható.

– Tanösvény vezet a kilátóig a régi szerpentinúton. Már a feljutás is nagy élmény lesz, hiszen hangulatos tereplépcsők és egy kis híd teszi kalandossá az utat. Olyan érzésük lehet majd a kirándulóknak, mintha az Alpok valamelyik tanösvényén járnának – vázolta az osztályvezető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek