Letartóztatták az ismerősét boxerrel és kalapáccsal ütő miskolci férfit

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit súlyos testi sértés és kifosztás bűntettével gyanúsítanak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. május 26-án délután egy miskolci lakásban előzetes szóváltást követően egy kalapáccsal és egy boxerrel több alkalommal megütötte ismerőse fejét, majd a bántalmazás után védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvette mobiltelefonját. A sértett súlyos fejsérüléseket szenvedett, nem zárható ki annak lehetősége, hogy a gyanúsított cselekménye maradandó fogyatékossága is okozott neki.

A fentiek súlyos testi sértés, illetve kifosztás bűntettének megállapítására alkalmasak, ugyanakkor a cselekmény súlyosabban is minősülhet a sértett egészségi állapotától függően.

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. június 29. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek