Szurikátakölykök születtek a Miskolci Állatkertben

Megosztás

Vélhetően még a tavasz elején jöttek világra, de csak mostanában szereztek tudomást róluk.

“Állatkertünk szurikátái mindig is látogatóink legnagyobb kedvencei közé tartoztak” – írják a Miskolci Állatkert honlapján. “Különösen nagy népszerűségnek örvend a csapatuk, amikor kölykök is nevelkednek.”

Nos, ez esetben jó hírekkel szolgálhat az állatkert, hiszen mint nemrég beszámoltak róla: most is növekszik két szurikátakölyök a már eleve népes családban.

“A kölykök még márciusban jöhettek a világra, a születésük pontos dátumát azonban nem tudjuk, hiszen anyjuk a földalatti üregükben hozta világra utódait” – magyarázza cikkében az Állatkert. “Az első hetekben, amikor a kölykök még vakok, szinte magatehetetlenek, elő sem tudnak onnan bújni, így ekkor még a gondozóik is csak az üreg mélyéről kiszűrődő hangok alapján gyanítják, hogy apróságok nevelkednek a földfelszín alatt.”

“A kölykök száma is csak akkor válik ismertté, amikor 3-4 hetes korukban előbújnak, és először pillantják meg ők a napot, gondozóik pedig őket. Így április közepére vált világossá, hogy jelenleg két utódot nevel a csapat. Mostanra a kölykök már rendszeresen fogyasztják a felnőttek növényi és állati eredetű, vegyes táplálékát, sőt, gyakran elveszik a takarmányt akár a felnőttek elől is.”

Forrás és fotó: Miskolci Állatkert

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek