A kinevezett egészségügyi államtitkár szerint a kérdések 80 százalékát Excel-táblázatok alapján is el lehet dönteni

Megosztás

Takács Péter szerint egyáltalán nem probléma, hogy nincs külön egészségügyi minisztérium, sőt kifejezetten örül, hogy Pintér Sándorhoz került a téma.

Az ügyek ügyek nyolcvan százalékát el lehet dönteni Budapestről, Excel-táblát nézve. A tizenöt százalékhoz viszont ott kell lenni, és tárgyalni kell a klinikai centrumokkal, a megyei kórházakkal, a háziorvosokkal, hogy az, amit az íróasztal mögött kitaláltak, megvalósítható-e a gyakorlatban – ezt mondta az új egészségügyi államtitkár, Takács Péter a Magyar Orvosi Kamara budapesti kongresszusán pénteken a 24.hu és a Telex.hu tudósításai szerint.

A 24.hu szerint Takács a nyitóelőadásában konkrét egészségügyi programot nem hirdetett, annyit mondott, hogy a főbb csapásirány megmarad az egészségügyben. Szerinte az első nagy lépések már megtörténtek az előző ciklusban, most a finomhangolás zajlik, most tudják megvizsgálni, mi az, ami kevésbé működik.

Az új államtitkárt megnyugtatja az is, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium, Pintér Sándor alá került. Takács szerint az egészségügynek nem kell külön minisztérium, mert szerinte nem az, hanem a miniszter személye a fontos, aki erősíti az egészségügy érdekérvényesítő képességét.

Forrás: 24.hu, Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek