Totális roham indult a külföldi autósok részéről az utolsó csepp olcsó magyar benzinért

Megosztás

Óriási sorokban álltak az autósok számos, határhoz közeli benzinkútnál, hogy még gyorsan teletankolhassák kocsijukat, mielőtt a tiltás életbe lép.

Egy győri benzinkúton még éjfél előtt is sorban álltak az autók.

Péntektől megszűnt a benzinturizmus, mivel a kormányzat intézkedése alapján mától csak magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áron a magyar benzinkutakon. A helyzet az utakon is gyorsan éreztette a hatását.

Fél órával éjfél előtt az egyik győri kúton sorban állnak a szlovák rendszámos kocsik a hatósági áras benzinért. Az dolgozók még mindig nem tudják, technikailag hogyan fogják megoldani a kétféle árat, egyelőre el fogják küldeni a külföldieket, egyáltalán nem tankolhatnak éjfél után”

– írta a Telex egyik olvasója még csütörtök éjjel.

Mosonmagyaróváron, egy helyi csoportban fotókat osztottak meg a konvojban veszteglő szlovák rendszámú autókról. Ide kattintva pedig egy videót látni arról, hogy mekkora sor alakult ki a 480 forintos magyar üzemanyagért.

Az Új Szó szerint csütörtökön délután négy és öt óra között a komáromi Erzsébet-híd teljes hosszát elfoglalta a kocsisor, annyian jöttek tankolni. Egy járókelő a szlovák oldalon azt vetette oda a sofőröknek, hogy „csak a kádat nem viszik”.

Bár továbbra is hatalmas kérdőjel, hogy a szakemberek szerint betarthatatlan új szabályozást mégis hogyan fogják tudni betartatni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek