Zelenszkij elmondta, mikor érdemes tárgyalni Putyinnal

Megosztás

Akkor lesz majd értelme tárgyalni Vlagyimir Putyinnal, ha az orosz elnök „készen áll arra, hogy elhagyja az alternatív valóságának kis buborékját – mondta Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök a davosi konferencián jelentkezett be egy videóhíváson, ekkor beszélt arról: Putyin felelőssége véget vetni a háborúnak, de ahhoz, hogy ezt az orosz elnök megértse, vissza kell térnie a való világba.

Zelenszkij arról is beszélt, nem látja értelmét, hogy közvetítők útján egyezkedjen Putyinnal, szemtől szembe szeretne tárgyalni vele.

Nem ez az első alkalom, hogy Putyint azzal vádolják, nincs fogalma arról, mi történik valójában: az amerikai hírszerzés már márciusban, az orosz hadsereg első kudarcai idején azt kommunikálta, valószínűleg sok rossz hírt eltitkolnak Putyin elől a tanácsadói és a háborút is azért indíthatta meg, mert senki nem merte elmondani neki, hogy a hadserege nem annyira erős, mint amilyennek hiszi.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek