Szent Korona-hőlégballon repült át Miskolc felett

Megosztás

Szerdán reggel volt megfigyelhető a látványosság, amely egy rendezvényre érkezett a borsodi megyeszékhelyre.

Miskolc felett szállt el szerdán reggel a Szent Korona Ballon – számolt be róla a Minap.hu. Mint a lap írja, a látványosságnak honlapja is van, eszerint különleges hőlégballon megálmodója és létrehozója Mede Ferenc felvidéki vállalkozó, aki 1998 óta rendszeresen hódol egyik kedvenc időtöltésének, a hőlégballonozásnak, kezdetben utasként és kísérőként, majd végzett pilótaként.

A ballon megjelenése az „égen” a Magyar Szent Korona fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A Szent Korona Ballon Európa egyik legkorszerűbb hőlégballon gyártója, a Morvaországi Berény városában székelő Kubícsek családi vállalkozás munkáját dicséri. A ballon kupolája közel négy hónap alatt készült el, ezt pedig mintegy öt hónapnyi grafikai és rekonstrukciós előkészítő munka előzte meg. További információkat a ballon hivatalos honlapján olvashatnak.

A Minap.hu információi szerint Miskolcra a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban megrendezett Görög napra, azaz a miskolci középiskolás görögkatolikus diákok találkozója apropóján érkezett a Szent Korona Ballon.

Forrás és részletek: Minap.hu; Fotó: Miskolc és Én Facebook-csoport

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek