A lillafüredi vízesés lakatmániája – túlterheljük-e ezzel a korlátot?

Megosztás

Az elmúlt években több híres-nevezetes helyen okozott óriási gondokat a tömegesen elhelyezett, súlyos lakatok sokasága. Hidak, korlátok kénytelenek elviselni a folyamatosan ránehezedő komoly extra súlyt. Nem mindegyik bírja. Van-e félnivalónk Lillafüreden?

A probléma igenis valós lehet, Párizsban például szintén a megszámlálhatatlanul sok szerelemlakat súlyától szakadt le egy híres gyalogoshíd korlátja. A Facebookon találkozhattunk Bejó László bejegyzésével:

Lakatmánia! (Lillafüred, Alsó vízesés)
Mi értelme ennek ?!

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri

Egy példa a sok eset közül:

„Leszakadt a több ezer szerelemlakat súlyától a párizsi Pont de Arts gyalogoshíd rácsozott korlátjának egy része. A vasárnap rövid időre lezárt Szajna-hidat azóta már újranyitották – közölte hétfőn a párizsi főpolgármesteri hivatal. A korlát rácsozatának két szakaszon is leszakadt részét átmenetileg fatáblákkal pótolták, írta az MTI.

Európában először 2008-ban a Szajna felett a Louvre múzeumához vezető gyalogoshídon jelentek meg az örök szerelmet szimbolizáló lakatok. A hídkorlát rácsozata egy 2,4 méteres szakaszon vasárnap délután leszakadt a lakatok súlyától. A hidat, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik Párizsra, azonnal kiürítették és lezárták.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek