Érdekes: Boris Johnson édesapja francia állampolgár lett, hogy az EU-ban maradhasson

Megosztás

Hosszú évek kötélhúzása után lépett ki az Európai Unióból Nagy-Britannia, a miniszterelnök apja mégis mindent megtett, hogy az EU-ban maradhasson.

Felvette a francia állampolgárságot a brit miniszterelnök, Boris Johnson édesapja, Stanley Johnson, írja a BBC. Döntését azzal indokolta, hogy a Brexit után is szerette volna fenntartani a kapcsolatot az EU-val.

Johnson 1979 és 1984 között az Európai Parlament tagjaként dolgozott, elmondása szerint az európaiság fontos részévé vált személyiségének. „Nagyon boldog vagyok, újra az Európai Unió állampolgárának érzem magam” – mondta a francia felmenőkkel rendelkező egykori politikus. A vele készült interjúban arról is beszélt, hogy fia, Boris Johnson egy szóban reagált döntésére: „nagyszerű”. Boris Johnson, a Brexit népszavazás előtt, akkor még csak parlamenti képviselőként, azért kampányolt, hogy Nagy-Britannia kilépjen az Európai Unióból. Stanley Johnson egyébként a Brexit-népszavazás előtt a maradás mellett kampányolt. (via 444)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek