Borsodban található Európa legnagyobb F1-es csapatruházat-gyűjteménye

Megosztás

Krajnyák Csaba vérbeli Ferrari-rajongó, relikviáiról pedig már az F1-es alakulat olaszországi központjában is tudnak. Az egyik fő cél egy állandó galéria kialakítása.

Krajnyák Csaba évek óta az ország és Európa legnagyobb ferraris csapatruházat-gyűjteményével rendelkezik Kazincbarcika közelében. Most arról beszélt a Formula.hu-nak, miként alakult a relikviák sorsa a koronavírus-járvány közepette és utána: „Addig azt szerettük volna, hogy kiállításokat szervezzünk az ország területén különböző városokba. Ezeket több helyszínen is egyeztettük, és vártuk, hogy legyenek rendezvények, például a Várpalotai Olasz Napok, Budapesti Pesterzsébeti jótékonysági kiállítás, Zsámbékon a vezetéstechnikai pályán vagy éppen Debrecenben. A járvány és az ehhez kapcsolódó különböző intézkedések viszont mindent átírtak.”

A folyamatosan bővülő gyűjteményt óriási megtiszteltetés érte az utóbbi időben, ugyanis bekerült az A 75 éves Scuderia története című könyv egyik fejezetébe, amelyben a Ferrari és Magyarország kapcsolatáról esik szó. A könyv ráadásul nemrég Maranellóban is megfordult és a legendás F1-es Ferrarikat tervező Mauro Forghieri is a kezébe vette.

Ezzel persze még nincs vége: „Több luxusautót felvonultató csoporttal nagyon jó kapcsolat alakult ki a családnak a jövőbeli események miatt. Több üzleti csoportban kaptunk ajánlást, mivel érdekesnek és különlegesnek találják a gyűjteményt. Célom a kiállítások mellett egy fix galéria kialakítása itt, Borsod megyében. Települések és különböző szervezetek is érdeklődnek, szívesen dolgoznának velünk céljaim, céljaink megvalósításán. A beruházáshoz, egy álom megvalósulásához azonban pénz kell és nem kevés. A galéria és a hozzá tartozó komplexum állami, uniós támogatással valósulna meg, erre ígéretek vannak. A környezetemben a vidéki turizmust is szeretnénk erősíteni a galériával és a hozzá kapcsolódó, a magyar autósportot is népszerűsítő, a biztonságos közlekedést ösztönző, játékos, innovatív dolgokkal, akár szimulátorok segítségével.”

„Vannak előrehaladott megállapodások, várjuk az új kormány mihamarabbi megalakulását az ígéretek beváltását a közös együttműködés reményében. Jelenleg egy sportcsarnok is éppen csak elég lenne a gyűjtemény és a hozzá tartozó dekorációk a mobil installációs eszközök megjelenítésére. Köszönet és hála illeti segítőinknek és támogatóinknak! Az Ő biztatásuk, lelkesítésük és fizikai segítségük nélkül a gyűjtemény nem járhatná ezt az utat és nem lehetnék biztos benne, hogy egyszer otthonra talál. És ahogy Olaszországban írták: „The Largest Hungarian / European Personal Teamwear Collection 2015, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22” – zárta Krajnyák Csaba.

IMG_20220201_180900

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek