220 millióért árulja luxuslakását Pálffy Kinga, a Miskolc Holding korábbi igazgatója

Megosztás

Eladóvá vált „Miskolc Rózsadombján álló luxus penthouse lakás” – szerepel az ingatlanhirdetésben, mint megtudtuk a lakás a Miskolc Holding korábbi igazgatójának, Pálffy Kingának a tulajdona.

A Földhivatal nyilvántartásából kiderül, hogy a lakást még 2017-ben vásárolta az akkor még a Miskolc Holding vezető tisztségviselőjeként tevékenykedő Pálffy Kinga. Az ingatlant 2017-ben az Avalon Center Kft. építette, alapterülete 150 négyzetméter és tartozik hozzá egy 120 négyzetméteres, részben fedett terasz is.

A lakás ízig-vérig megtestesíti a luxust. Olyan egyedi wellness funkciók is helyet kaptak, mint a szauna, a sókabin, illetve az üvegfalú jakuzzi, melyet akár télen is élvezhet a lakás boldog tulajdonosa. Az ingatlanhoz tartozik egyébként két kocsibeálló és három zárható tároló is.

A hirdetés szerint, ez Miskolc legszebb otthona. Amennyiben Ön is érdeklődik az elképesztő luxus penthouse lakás iránt, akkor nincs más dolga, minthogy megtekinti a hirdetést és előránt potom 220 millió forintot a zsebéből.

Az ingatlanhirdetés azért érdekes, mert Pálffy Kingával kapcsolatban egyébként több botrány is felmerült az elmúlt években. Először azzal került be a sajtóba, hogy sem az iskolai végzettségét igazoló dokumentumokat, sem pedig korábbi szakmai tapasztalatait nem ismerhette meg a város, hiszen a Miskolc Holding korábbi vezetése azokat nem tette közzé. Ezeket az adatokat olyannyira titkolták, hogy a sajtó megkeresésére sem válaszoltak érdemben, így a miskolci polgárok sosem tudhatták meg, hogy valójában milyen végzettséggel és tapasztalattal rendelkezik a városban kulcspozíciót betöltő Pállfy Kinga.

A másik komolyabb felháborodást kiváltó eset az volt, mikor kiderült, hogy a vállalat 7,2 millióból felújított és bebútorozott 116 négyzetméteres szolgálati lakást biztosított neki, még 2012-ben. Szintén ebben az évben kapott 1 millió forintos prémiumot is a cégtől, úgy, hogy mindössze májusban került a társasághoz.

Végül a legutolsó botrányra 2019-ben került sor, amikor az önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP súlyos vereséget szenvedett az egységes ellenzéktől. Az eredmények ismeretében Pállfy Kinga másnap be is adta a felmondását és 33 millió forintos végkielégítéssel távozott a cégtől. A hatalmas összeget annak ellenére vette fel, hogy távozása idején a Miskolc Holding több mint 52. milliárdos (52 000 millió) kötelezettségvállalást görgetett maga előtt.

Az ügy kapcsán az új városvezetés 2020 januárjában pert indított és a Miskolci Törvényszék 20 millió forint visszafizetésére kötelezte a Holding korábbi vezetőjét. Az ítélet kapcsán mindkét fél fellebbezett, így az ügy az Debreceni Ítélőtáblához került.

Dr. Simon Gábor az ítéletet követően elmondta, hogy: példátlan a rendszerváltozás utáni Magyarországon, hogy a bíróság több tízmillió forint visszafizetésére kötelezzen egy korábbi csúcsvezetőt. Felhívta a figyelmet arra is, hogy több jogszabályba ütköző ügyet tártak már fel az előző városvezetés munkájából, számos esetben büntetőjogi gyanúsítás és kihallgatás is történt.

Fotó: minap.hu

Kapcsolódó cikkek