Toplistás magyar bűnözőt fogtak el külföldön

Megosztás

S. Gábor István ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, mivel a bíróság 2014-ben felfegyverkezve elkövetett rablás, illetve más bűncselekmények elkövetése miatt 9 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, aminek letöltését nem kezdte meg – írja a police.hu. A férfi a menekülést választotta és egészen Angliáig szaladt, ahol hamis iratokkal igyekezett köddé válni. A kézre kerítésének nagy jelentőséget tulajdonítottak a magyar hatóságok, ennek érdekében a körözött magyar bűnözők 50-es Top-listájára is felkerült a neve.

Végül a nyomára akadtak, a szökevény Anglia East-Midlands régiójában, a Derwent-folyó partján húzta meg magát és Derby városának rendőrei mentek ki begyűjteni. A rajtaütés során a férfi ellenállt a rendőröknek, de nem volt lehetősége újra meglépni, őrizetbe vették, a kiadatásáról a későbbiekben döntenek a brit hatóságok.

A másik bűnelkövetőt P. Zlatkónak hívják és alig egy nappal S. Gábor István elfogása után ütöttek rajta a rendőrök ismételten egy sikeres nemzetközi együttműködés eredményeképp Belgrádban. Zlatko horvát-magyar kettős állampolgár, akit hat év börtönre ítéltek bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás miatt. A férfit Horvátországban is körözték, így végül egy szerb-magyar-horvát kooperáció következtében került rács mögé, a kiadatásról az ő esetében is később születik majd döntés.

Kapcsolódó cikkek